EFGIC: 30 Falun Gongin harjoittajien kidutus- ja pahoinpitelykuolemaa raportoidaan helmikuussa

LONTOO (EFGIC) – 30 Falun Gongin harjoittajan kuoleman yksityiskohdat paljastettiin Kiinassa helmikuun aikana huolimatta viranomaisten ylläpitämästä tiedonpimennyksestä liittyen Falun Gong -aiheisiin tapauksiin. Monet kuolemantapaukset sattuivat kuluneen kahden kuukauden aikana, samalla kun jotkut kuolemantapaukset vuosilta 2001 ja 2002 paljastuivat vasta äskettäin.

Koillis-Kiinassa sijaitsevassa Heilongjiangin maakunnassa raportoitiin korkein määrä kuolemantapauksia (8), seuraavina ovat Jilin (5), Liaoning (3) ja Hebei (3).

30 tapausta tarkoittaa raporttien määrän kasvua Falun Gongin harjoittajien tappamisesta Kiinassa. Kolmen kuukauden aikana, marraskuusta 2003 tammikuuhun 2004 raportoitiin kaikkiaan 64 kuolemantapausta aikaisemmin. (uutisia)


“Falun Gongin harjoittajien tappaminen ja kiduttaminen pysyy laajamittaisena ja muutaman korkea-arvoisen virkamiehen hyväksymänä”, Euroopan Falun Gongin Informaatiokeskuksen puhemies Peter Jauhal sanoo. ”Tämän vuoksi toivotamme tervetulleeksi teot, kuten esimerkiksi YK:n ihmisoikeuskomission kokouksen päätöslauselma Kiinan arvostelemiseksi…huomio täytyy kohdistaa näiden Kiinan hallituksen henkilöiden tekoihin, jotka mielivaltaisesti jatkavat hirmutekojen määräämistä ja rohkaisemista.”

Kidutuskuolemat raportoidaan itsemurhana tai sairauksina

Kiinan lähteet ovat menneen neljän vuoden aikana paljastaneet, että poliisit ovat oikeutettuja raportoimaan Falun Gongin harjoittajien kidutuskuolemat ”itsemurhana”, ”luonnollisena kuolemana” tai ”sairautena.” Perheet saavat usein viranomaisilta virheellisiä raportteja koskien kuolinsyytä.

Hra Peng Guangjun, 55-vuotias pekingiläinen, hakattiin kuoliaaksi poliisien toimesta ja hän kuoli “intensiivisessä koulutusyksikössä.” Peng oli läpikäymässä ”muunnosta” , koska hän sanoi ”Falun Dafa on hyvä” ollessaan Tuanhen työleirillä. Viranomaiset kertoivat perheenjäsenille, että hra Peng kuoli sairauteen ja he lupasivat tarjota hautajaiskustannukset jos omaiset eivät tiedustelisi lisää kuolinsyystä.

Ennen krematointia kuitenkin eräs lähde, joka tutki hra Pengin ruumiin, havaitsi että Pengin kasvoissa oli useita sähköshokeista aiheutuneita jälkiä, murtuneita luita, veritahroja ja mustia ja tumman sinisiä ruhjeita päässä ja vartalossa.

Baiqiuenin Lääketieteen yliopiston sairaala raportoi kuoleman “äkillisenä” sydänkohtauksena. Perheenjäsenet kuitenkin sanoivat, että Jiangilla ei ole koskaan ollut sydänvikaa. Sen lisäksi, tutkittuaan hänen ruumistaan Heizuizin vankilassa, perhe sanoi havaitsevansa ruumiissa todisteita kidutuksesta – iso verinen kohta ruumiin selkäpuolella sekä punaisia alueita hänen reisiensä sisäpuolella.

Tapauksesta tietoiset lähteet vahvistivat, että Jiangia oli pakkosyötetty, hakattu ja isketty sähköpampuilla.

Hra Ma. Xingxin 40 Shanghaista, kuoli kotonaan läpikäytyään kidutusta Qinpun työleirillä. Lähteet sanovat, että viranomaiset vapauttivat Ma:n, kun hän oli kuolemaisillaan, riutunut, vuoteenoma, kykenemätön kävelemään ja syömään ja hän ei pystynyt enää tunnistamaan perhettään.

Harjoittajien nimet, jotka vahvistettiin kuolleeksi helmikuussa 2004: Xie Wenping, Xu Shuxiang, Jin Guanghua, Na Changjian, Song Gang, Liu Ming, Wang Xidong, Song Shijie, Guo Ruixue, Zang Youqing, Li Xuelian, Peng Guangjun, Zhang Bingxiang, You Zhilan, Zhang Shuzhen, Liu Xing, Liu Xin, Zhang Quande, Feng Shizhao, Sun Faxiang, Liu Zhichen, He Ping, Ma Xinxing, Jian Chunxian, Wang Shubin, Yu Xiuchun, Sun Xiumei, Yang Zhongfang, Wang Wenbo.
Yhden helmikuussa raportoidun Falun Gongin harjoittajan nimi ei ole tiedossa.

# # #

Lisätietoa naisiin kohdistuneista ihmisoikeusrikkomuksista: http://faluninfo.net/women/index.asp

# # #

TAUSTAA

Falun Gong, joka tunnetaan myös nimellä (Falun Dafa) on täysin rauhanomainen kehon ja mielen harjoitus, jossa on viisi liikesarjaa. Harjoittaminen perustuu periaatteisiin: totuudenmukaisuus, laupeus ja kärsivällisyys. Falun Gongia opetettiin yksityisesti tuhansia vuosia, ennen kuin se tuotiin julkisuuteen Mestari Li Hongzhin toimesta Kiinassa vuonna 1992. Harjoituksella on juurensa kiinalaisessa kulttuurissa, mutta se ei ole suoranaista sukua buddhalaisuuden tai taolaisuuden harjoituksille. Esittelynsä jälkeen Falun Gong levisi nopeasti suullisesti ja sitä harjoitetaan tällä hetkellä yli 60 maassa. Miljoonat ihmiset ovat huomanneet huomattavan positiivisen vaikutuksen terveydessään harjoittaessaan Falun Gongia. Falun Gongin opettaja Li Hongzhi on saanut satoja kunniamainintoja, ja hän on ollut kolmena vuotena mm. Nobelin rauhanpalkinnon ehdokkaana.

Vuonna 1999 kun Falun Gongin harjoittajia oli lähes 100 miljoonaa – kymmeniä miljoonia enemmän kuin kommunistisessa puolueessa jäseniä – Jiang Zeminin johdolla (raportti)Kiinan hallinto kielsi Falun Gongin. Käynnistettiin voimakas kampanja, jossa mediaa käytettiin levittämään valheita ja lavastamaan Falun Gong, saaden sen näyttämään syylliseltä. Kykenemättömänä murskaamaan tahdon miljoonilta ihmisiltä, jotka olivat kokeneet positiivisia muutoksia terveydessään, Jiangin hallinto on voimistanut kampanjaa nostamaan yleisen mielipiteen Falun Gongia vastaan, samalla vangiten, kiduttaen ja jopa murhaten niitä, jotka harjoittavat sitä.

Yli neljän vuoden aikana Kiinan viranomaisten käsissä kuolleiden Falun Gongin harjoittajien vahvistettu lukumäärä Falun Dafan informaatiokeskuksen mukaan on 914 (raportit / lähteet), kun todellinen luku Kiinan sisäisten tietojen mukaan on yli 2000. Asiantuntijat sanovat, että luku on paljon suurempi. Satoja tuhansia ihmisiä on pidätetty; tuhansia on tuomittu vankiloihin ja mielisairaaloihin; yli 100 000 on tuomittu laittomasti työleireille ilman oikeudenkäyntiä.

# # #

Ottakaa yhteyttä Euroopan Falun Gongin tiedotuskeskukseen saadaksenne enemmän tietoa
Peter Jauhal 44 (0) 7717 508 268 Nicolas Schols 32 (0) 479875734
Sähköposti: europe@falungonginfo.net
YHTEYSTIEDOT SUOMESSA - Mikko Mattila +358 40 5044 838

www.falundafa.org
www.faluninfo.net
www.flgjustice.org

Here is the article in English language:
http://en.clearharmony.net/articles/a18657-article.html

Voit vapaasti tulostaa ja jakaa kaikkia Clearharmonyn artikkeleita, mutta pyydämme mainitsemaan lähteen.